Hol tartsam a késeimet?

Semmiképpen ne a konyhafiókban, egymás hegyén-hátán legyenek a késeid! Sokkal jobb helyen vannak a falra szerelt mágnescsíkon, vagy egy fából készült késblokkban. A több helyen dolgozó szakácsok számára kifejlesztették a „késtáskákat” is. Ha otthoni konyháról van szó, nagyon fontos, hogy kisgyermek ne tudjon (a miáltalunk borotvaélesre élezett) késekhez hozzáférni. Ezt elérheted egyszerű  trükkökkel, mint például […]
Sörtés késtartó blokk

Semmiképpen ne a konyhafiókban,
egymás hegyén-hátán legyenek a késeid!

Sokkal jobb helyen vannak a falra szerelt mágnescsíkon, vagy egy fából készült késblokkban. A több helyen dolgozó szakácsok számára kifejlesztették a „késtáskákat” is.

Ha otthoni konyháról van szó, nagyon fontos, hogy kisgyermek ne tudjon (a miáltalunk borotvaélesre élezett) késekhez hozzáférni. Ezt elérheted egyszerű  trükkökkel, mint például magasba helyezéssel, vagy biztosítva, hogy ne tudjon a baba valami magasítót a konyhapult elé tolni, ahonnan elérhetné a késeket.

Kaphatók élvédők a késekre, ez megelőzheti a balesetet, és a kés élét is védi. Az élvédővel ellátott késeket már egy babazáras fiókban is tárolhatod… persze a gyerekek bármire IS képesek, ha ki akarják elégíteni a kíváncsiságukat!

A kulina.hu-n találtam ezt a sörtés késblokkot, a betét mosható mosogatógépben. Azt némiképp problémásnak tartom, hogy a sörték vajon távoltartják e a különböző késeket egymástól?

Sörtés késtartó blokk